İskenderun'da yaşayan 29 yaşındaki Sümeyra TOKCAN, bir süre önce baş ve göz ağrısı şikayetleriyle hem Nöroloji hem de Göz Doktoru'na muayene olmuştu. Kendisine ilk önce Migren teşhisi konuldu ancak sonrasında 'Beyin Tümörü' gerçeğiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu üzücü haberle birlikte apar topar güvenilir bir hekim arayışına giren hastamız, kendisi de hekim olan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Adana'da Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan ŞEN'e ulaştı. Gerekli tetkik ve incelemeler sonucunda Sümeyra Hanım'ın acilen ameliyatına karar verildi. Tümör'ün bulunduğu bölge itibariyle riskli bir ameliyat olması, hastamızın endişesini oldukça artırmıştı ancak bu andan itibaren Sümeyra Hanım, azalan endişesini şu sözlerle dile getiriyordu : "Buraya gözümüz korkarak gelmiştik ancak Prof. Dr. Orhan Şen, kurduğu harika ekibiyle bizi bu riskli ameliyata çok güzel bir şekilde hazırladı.Tedavimizin her aşamasında yanımızdaydı ve tüm babacanlığıyla bizi rahatlattı." Ameliyatı başarıyla tamamlanan Sümeyra Hanım, şimdilerde hayatına kaldığı yerden,sağlıklı bir şekilde devam ediyor.
Niğde'de yaşayan hastamız Gözde Ünal Gevrekçi Hanım'ın birkaç aydır Bel Fıtığı rahatsızlığı sebebiyle ağrıları bulunmaktaydı. Hastamız, ağrılarını dindirebilmek için gitmedik doktor ve denemedik kişisel yöntem bırakmadı ancak bunlardan hiçbir fayda göremediği gibi maddi-manevi olumsuz etkilendi ve ağrıları da günden güne artış gösterdi. Bunun üzerine araştırmaları sonucunda Adana'da Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'i keşfeden hastamız, soluğu Orhan Şen'İn muayenehanesinde aldı. Burada yapılan tetkik ve incelemelerin ardından hastamızın Mikrocerrahi yöntemiyle ameliyatına karar verildi ve ameliyat başarıyla gerçekleşti. Ameliyatın ertesi günü taburcu olan, ayağa kalkan ve hayatına ağrılarından kurtulmuş olarak devam eden Gözde Hanım'ın mutluluğu ise görülmeye değerdi.
İsveç'te yaşayan 39 yaşındaki Cemal Sağmen'in, mutlu ve kariyerli bir yaşantısı vardı ancak bir süre önce şiddetli bel ve omuz ağrıları yaşamaya başladı. Ağrıları dayanılmaz bir hal almaya başladığında ise doktora gitmeye karar verdi. İsveç'te gittiği sağlık kuruluşlarında kendisine bir türlü doğru tanıyı koyamamışlardı ve hastamıza farklı ameliyatlar önermişlerdi. Orada bir güven alamayan hastamız, ailesinin tavsiyeleriyle İsveç'ten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ile görüşmek üzere Adana'ya geldi. Muayene sürecinde Prof. Dr. Orhan Şen, hastamızla birebir ilgilenmiş, cerrahi olmadığı tanısını koyduğu bu rahatsızlıklarla ilgili Cemal Bey'i doğru branşlara yönlendirmiş ve en doğru tedavi sürecini geçirmesi için hastamıza yardımcı olmuştu. Hastalığına, çeşitli branşlarla görüşülerek en doğru tanının konulmasının ve buna uygun yürütülen tedavi sürecinin verdiği güvenle hastamız bugünlerde çok mutlu. Bu mutluluğu da işte şu sözlerle ifade etmekte : "Dünyada böyle bir hekimin olabileceğine inanmıyordum. Türkiye'ye gelip Orhan Şen'e muayene olduktan sonra çok mutlu oldum. Güleryüzü, pozitif enerjisi, insanlığı ve bilgisiyle bana çok yardımcı oldu. Allah ondan razı olsun. Teşekkürler Orhan Şen.."
Yeter Hanım, yıllar önce yaşadığı Boyun Fıtığı rahatsızlığı sebebiyle şiddetli ağrılar hissediyordu. Bir süre sonra bebeğini kucağında taşıyamayacak duruma gelen, bir kolunda %40 felç durumu tespit edilen ve bu durumun ilerlemesinden endişe duyulan hastamız, uzun araştırmalarının sonunda Adana'da Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e ulaşmıştı. Prof. Dr. Orhan Şen tarafından ameliyata alınan Yeter Hanım, ameliyat sonrasında tüm şikayetlerinden kurtuldu, ağrıları son buldu ve sağlığına kavuştu. Yıllar sonra hastamız ile Orhan Şen'in yolları bu kez annesi için kesişmişti. Yeter Hanım'ın yürüyemeyen annesini başarılı bir ameliyatla iyileştiren ve ayağa kaldıran tecrübeli cerrah, ailenin yüzünü bir kez daha güldürmeyi başarmıştı. Sağlık sorunları bir türlü peşini bırakmayan Yeter Hanım, son olarak Tiroid CA rahatsızlığıyla karşı karşıya kaldığında ise soluğu yine Prof. Dr. Orhan Şen'in yanında almıştı. Orhan Şen'in birebir ilgisi, paylaştığı bilgiler ve hastamızı yönlendirmesiyle Yeter Hanım, şimdilerde tedavisini güven içerisinde sürdürüyor. Kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
60 yaşındaki Elife Enes'e bir süre önce Hipofiz Adenomu teşhisi konulmuştu ve hastamızın ameliyat olması gerekiyordu. Bu süreçte ailecek birçok doktor araştırdılar. Sonunda kendi deyimleriyle hem insani yönü hem de cerrahi başarısından dolayı Prof. Dr. Orhan Şen'e muayene olmaya ve süreci başarılı cerrahla birlikte yürütmeye karar verdiler. Orhan Şen, ameliyatla ilgili olası tüm durumları en doğru şekilde aileye iletti ve hastayı sağlığına kavuşturacağını belirtti. Ameliyat başarıyla tamamlandı. Ameliyat sonrası dönemde Elife Hanım'ın sağlık durumuyla gece gündüz demeden birebir ilgilenen Orhan Şen, ailenin de içini rahatlatmıştı. Şimdilerde Elife Hanım, sağlıklı bir şekilde ayakta ve ailesiyle birlikte mutlu bir yaşam sürmekte. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
53 yaşındaki Muna Aydoğan, uzunca bir süredir bel ve boyun ağrılarından şikayetçiydi. Bir an evvel iyileşebilmek ümidiyle gitmedik doktor ve uygulanmadık tedavi yöntemi bırakmamışlardı. Son olarak bir üniversite hastanesinde kendisine bel bölgesinden enjeksiyon yapıldı ancak bu yöntem bir sonuç vermediği gibi ağrılarını daha da tetiklemişti. Ağrılar artık dayanılmaz bir hal almaya başladığında; Muna Hanım'a, Adana'da Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in muayenehanesine gitmesi tavsiye edildi. Vakit kaybetmeden soluğu başarılı cerrahın yanında aldılar. Orhan Şen, gerekli tetkik ve muayene sürecinin ardından, hastamızın ameliyat olması gerektiğini ve böylece kendisini sağlığına kavuşturacağını belirtti. Ameliyat başarıyla tamamlandı ve 1 ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Muna Hanım'ın ağrıları gitmiş onların yerini yüzündeki gülücükler almıştı. "Orhan Şen ile keşke yıllar önce tanışmış olsaydık." diyerek memnuniyetlerini bildiren hastamız, yıllarca yanlış yöntemlerle iyileşmeye çalışmaktan ve bunun sonucunda belki de en güzel günlerini ağrılara teslim etmekten duyduğu pişmanlığı da dile getiriyordu. Şimdilerde kendisi sağlıklı ve mutlu bir hayat sürüyor. Biz de kendisine tekrar geçmiş olun dileklerimizi gönderiyoruz.
Kocaeli'de yaşayan 38 yaşındaki İlkay Şahpaz bir süre önce bel ağrıları sebebiyle doktora gittiğinde kendisine Bel Fıtığı'nın patladığını ve acilen ameliyata alınması gerektiğini söylediler. Gittiği doktorlardan güven alamayan ve araştırmaları doğrultusunda Adana'da Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e ulaşan İlkay Hanım, muayenenin ardından Orhan Şen'in koyduğu tanı ile hem çok şaşırdı hem de sevindi. Başarılı cerrah, acilen ameliyata alınacağını bekleyen hastamıza; aslında ameliyata gerek olmadığını, doğru ve etkili Fizik Tedavi süreciyle ağrılarından kurtulabileceğini belirtti. Orhan Şen, bu süreçte Fizik Tedavi Uzmanı ile birebir görüşerek ve gerekli önerilerde bulunarak süreci yakından takip etti. Prof. Dr. Orhan Şen'in muayenehanesinden içeriye kendi deyimiyle iki büklüm giren ve dayanılmaz ağrıları olan hastamız, şu anda ağrılarından kurtulmuş olarak dimdik ayakta olmanın mutluluğunu yaşıyor. Biz de bu vesileyle yeniden ve önemle vurguluyoruz : "SAĞLIKTA BAŞARININ SIRRI DOĞRU TANI"
60 Yaşındaki Adile Tosun, yıllardır bel ağrıları çekiyordu. Zamanla hiçbir işini kendi başına halledemez duruma gelmişti. Gittiği doktorlardan kimisi kendisine 3 kez ameliyat olabileceğini ama bunun yine de işe yaramayacağını ve sakat kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylerken kimisi de omurilik bölgesine 18 adet platin takarak sorunu giderebileceğini söylemişti. Çok korkan ve üzülen Adile Hanım, kendi deyimiyle hayata küsmüş ve evine kapanmıştı. Son zamanlarda artık adım atamaz duruma geldiğinde ve ağrıları dayanılmaz bir hal aldığında, kız kardeşinin de telkinleriyle, Adana'da Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e muayene olmaya karar verdi. Orhan Şen, sadece 8 adet platin kullanarak hastayı sağlığına kavuşturacağını ve ağrılarının artık son bulacağını söylediğinde Adile Hanım büyük bir güven alarak ameliyat olmaya karar verdi. Herşey başarılı profesörün öngördüğü gibi gerçekleşmişti. Ameliyat başarıyla tamamlandı ve 1 ay gibi kısa bir süre içinde Adile Hanım ayağa kalktı, ağrıları dindi ve hayata yeniden tutundu. Yanlış tanılar sebebiyle hayata küsen ve ağrılar içinde yaşamaya çalışan bir hastadan bugün Prof. Dr. Orhan Şen'in doğru tanısı ve tedavi yöntemiyle yüzü gülen, sağlıklı, dimdik ve mutlu bir insana dönüşen Adile Hanım'ın bu mutluluğu görülmeye değer..
74 yaşındaki Öznur Altan, bir süre önce omurgada daralma şikayetiyle doktor doktor dolaşmak zorunda kalmıştı ancak doktorların hiçbiri kendisini yaşından dolayı ameliyat etmek istememişlerdi. Doktor olan çocuklarından birinin de tavsiyesiyle Adana'da Prof. Dr. Orhan Şen'e muayene olmaya karar verdiler. Prof. Dr. Orhan Şen'in muayenehanesine geldikleri ilk günden itibaren tecrübeli profesörün kendilerine verdiği güvenle birlikte ameliyat olmaya karar vermişlerdi. Orhan Şen, hastamıza : "Biz bunun üstesinden kesinlikle geleceğiz ve Öznur Teyze, rahat edeceksiniz." demişti. Ameliyat başarıyla tamamlandı ve herşey başarılı cerrahın dediği gibi gerçekleşti. Henüz ameliyatın ardından 1 ay geçmiş olmasına rağmen Öznur Teyze şu anda çok rahat, sağlıklı ve mutlu şekilde hayatını sürdürüyor. Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi kendilerine gönderiyoruz.
Burhan Kundakçı, 54 yaşında, öğretmen.. Ağır bir trafik kazasının ardından bel bölgesinde kırık oluşunca gittiği hastanede "Ameliyat olmanız ve 12 tane platin takmamız gerekiyor." denmişti kendisine.. Ancak hastamız, araştırmaları sonucunda bir de Adana'da Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı PROF. DR. ORHAN ŞEN'e muayene olmak istedi. Orhan ŞEN, hastamıza ameliyat olmadan ve hiç platin takılmadan da kendisini iyileştirebileceğini söylediğinde ise hastamız kulaklarına inanamıyordu.. Ve zor olan başarıldı..